spring naar de leestekst

Stoptober: samen stoppen met roken in oktober

zondag 01 oktober 2017

logo stoptoberDe vierde editie van Stoptober alweer! Stoptober geeft iedereen die wil stoppen met roken alle steun om 28 dagen niet te roken. En dat is belangrijk, want na een periode van 28 dagen niet roken, is de kans vijf keer groter dat je blijvend stopt met roken. Doe daarom mee met Stoptober!

 

Wil je stoppen met roken en woon je in Haaksbergen? Doe dan mee met de Haaksbergse Stoptober: Haaksbergen stopt. Stop samen met andere rokers en motiveer elkaar het vol te houden. Registreer je op Facebook/Haaksbergenstopt. Ook de huisartsen, gespecialiseerde verpleegkundigen en apotheek in Haaksbergen zijn betrokken bij dit initiatief.

 

Op 1 oktober 2017 is de 28-dagen-niet-roken-reis gestart. In de afgelopen jaren zijn al meer dan 150.000 rokers gestopt en hebben met elkaar bewezen dat Stoptober werkt. Uiteraard steunen GGD Twente en Tactus Verslavingszorg de landelijke campagne Stoptober.

 

Stoppen met roken

Stoppen met roken is van groot belang voor een gezonde leefstijl. Wie stopt met roken, ademt geen schadelijke stoffen meer in. Roken is een verslaving die meestal in de jeugd begint. Jongeren hebben niet door hoe verslavend nicotine is en dat een roker meer kans heeft om aan een vroegtijdig hartvaatprobleem of kanker te overlijden. Door te stoppen met roken, geven we het goede voorbeeld en beschermen we dus niet alleen onszelf, maar ook onze omgeving en de toekomstige generaties.

 

In Twente daalt het aantal rokers

Het aantal rokers in Twente daalt en is inmiddels vergelijkbaar met het Nederlandse gemiddelde. 20% van de Twentenaren rookt (wel eens). In 2012 was dit nog 24%. Roken wordt sterk bepaald door leeftijd. In de leeftijdsgroep 19-35 jaar wordt het meest gerookt (24%). Vooral ouderen zijn gestopt met roken, namelijk 53%. In de leeftijdsgroep 19-35 jaar is 13% gestopt met roken.

 

Stoppen met roken doe je samen

Stoptober biedt positieve steun aan iedereen die wil stoppen met roken. De steun van Stoptober bestaat onder meer uit de gratis Stoptober-app die elke dag berichten stuurt en tips en advies geeft. Daarnaast delen deelnemers lief en leed met elkaar op Facebook Stoptober NL.

 

Stophuis Grave

Dit jaar is er voor het eerst een Stophuis. 50 Nederlanders laten zich vrijwillig vijf dagen en vijf nachten opsluiten in een kazerne in Grave. Deelnemers gaan samen de stop-uitdaging aan en hopen zoveel mogelijk rokers te inspireren ook te stoppen met roken.

 

Meedoen aan Stoptober

Iedereen die wil meedoen, kan zich nu inschrijven voor Stoptober. De bijbehorende gratis app kan vanaf 28 september worden gedownload. De 28 dagen niet roken begint op 1 oktober 2017.

 

GGD Twente Panel

Geef ons een paar keer per jaar je mening!  Lees meer...

Stel een vraag

Heb je een vraag over dit onderwerp?
Voer uw naam in
Voer een geldig e-mail adres in
Voer uw vraag in
Probeer het opnieuw